Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Ми завжди не довіряємо владі. Чому?

Ми завжди не довіряємо владі. Чому?

Укрінформ
"Недовіра до влади в українців - це стабільна, можливо, навіть, генетична риса. Вона не пов'язана виключно з конкретними діями чи людьми... Росіяни, припустимо, стабільно довіряють владі.... Англійці чи французи, японці чи американці - теж.... А ми - завжди не довіряємо! В чому ж причина?

Ми - народ, що останні 400 років за малим винятком знаходився під колоніальним управлінням ЧУЖОІ ВОРОЖОЇ влади. Це нормальна 'колоніальна' психологія - не довіряти владі і мріяти її колись поміняти на свою...

Але коли народ виходить з колоніальної залежності і створює свою державу, він повинен боротися з цією антивладною колоніальною звичкою... Він повинен ототожнювати себе зі своєю владою, яку обирає на чесних виборах, і допомогати їй, що і відбувається в більшості цивілізованих і не дуже країнах, які не мали, або позбудися колоніальної залежності. 

Хочу, щоб ми усі зрозуміли оцю свою особливість і спробували робити поправки на неї під час своїх оцінок і планування свого життя".

(Моя цитата з розмови в теплому бліндажі, з якого в такий холод виходити не хочеться, а розмови про життя стають частиною буття).
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-