Миколаївська влада популяризуватиме область через «Вікімедія Україна»

Миколаївська влада популяризуватиме область через «Вікімедія Україна»

Укрінформ
Громадська організація «Вікімедія Україна» та Миколаївська облдержадміністрація підписали Меморандум про співпрацю головною метою якого є популяризація області.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прес-служба ОДА.

«ГО «Вікімедія Украіна» та облдержадміністрація підписали Меморандум про співпрацю з метою популяризації області. Ми продовжуємо відкривати Миколаївщину всьому світу: хто тут живе, працює, ким і чим ми пришиємося. Наше співробітництво розпочалося ще в 2013 році, коли ми провели конкурс «Миколаївська весна у Вікіпедії». В результаті було написано близько 250 статей про миколаївців та Миколаївщину», - сказала заступник голови ОДА Оксана Янішевська.

За її словами, тоді вдалося наповнити українську Вікіпедію матеріали про Миколаївську область.

Впродовж кількох днів українська Вікімедія на базі МНУ імені В.Сухомлинського провела вишкіл для миколаївських студентів з написання енциклопедичних статей про найвідоміших миколаївців. Вже підготовлено 100 статей про маловідомих чи забутих філологів, істориків, учених, письменників півдня України. А так як наступний рік оголошено роком англійської мови, матеріали будуть перекладені англійською.

Також в планах організація літніх шкіл, які допоможуть миколаївцям грамотно писати для української Вікімедіа, встановлення QR-кодів на закладах культури та пам’ятках мистецтва. Це дасть можливість туристам автоматично дізнатися про більше про область.

Виконавчий директор ГО «Вікімедія Украіна» Наталя Тимків зазначила: «Студентська молодь – майбутнє нашої країни, тому якщо вони будуть вчитися писати статті у Вікіпедію, вони будуть критично ставитися до інформації, вони навчатимуться розповідати про свою країну. Це надзвичайно важливо в умовах інформаційної війни, тому я вдячна за співпрацю керівництву Миколаївської ОДА».

Алла Мірошниченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-