ЄС готує ще понад мільярд євро на кредити українським виробникам

ЄС готує ще понад мільярд євро на кредити українським виробникам

Укрінформ
Європейський союз підготував для України програму фінансової допомоги, згідно з якою Європейський банк реконструкції і розвитку та Європейський інвестиційний банк виділять більше одного мільярда євро кредиту, які через українські банки підуть на кредитування українських виробників. Програма запрацює в першому кварталі 2016 року. Також буде виділено 95 млн євро безпосередньо від ЄС.

Про це журналістам розповів керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Беренд де Гроот, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Приблизний обсяг допомоги (від ЄБРР та ЄІБ - ред.) - більше одного мільярда євро, також ідеться про допомогу безпосередньо від ЄС на суму 95 млн євро", - сказав де Гроот.

За його словами, ці гроші будуть виділятися місцевим українським банкам для кредитування українського бізнесу, що потребує допомоги в технічному переоснащенні виробництва товарів відповідно до експортних вимог ЄС.

Читайте також: ЄС може виділити €90 мільйонів на децентралізацію

"Ми сподіваємося, що ця програма розпочне роботу в першому кварталі 2016 року", - підкреслив де Гроот.

Для отримання цих кредитів компанії повинні будуть представити бізнес-план, який буде перевірятися інвестором. Відсоткову ставку по кредитах де Гроот не уточнив, просто зазначивши, що "ці фінанси видаватимуть на досить добрих умовах".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-