У Меркель пояснили, чому вона не зустрінеться з Путіним на Генасамблеї ООН

У Меркель пояснили, чому вона не зустрінеться з Путіним на Генасамблеї ООН

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вирушає в четвер у Нью-Йорк для участі у ряді важливих заходів у рамках ювілейної сесії Генеральної Асамблеї ООН, на полях якої вона має намір провести ряд двосторонніх зустрічей, у тому числі і з Главою Української держави Петром Порошенком.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомило джерело у відомстві федерального канцлера ФРН.

«Планується зустріч пані Меркель з Президентом України Порошенком», - сказав чиновник, не уточнивши її час.

А зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним не стоїть у програмі перебування Меркель через «неспівпадання графіків»: канцлер здійснить візит у Нью-Йорк 25-27 вересня, тоді як Путін прибуде туди лише в неділю. Втім, нагадало джерело, два лідери зустрінуться 2 жовтня в «нормандському форматі» в Парижі.

Читайте також: Путін в ООН заявить, що у Сирії впорається й без США - ЗМІ

У протоколі канцлера Німеччини передбачено її двосторонні зустрічі з лідерами Єгипту, Туреччини, Пакистану, Палестинської автономії, Тунісу - країн, так чи інакше пов'язаних з вирішенням проблеми біженців. Передбачена участь Меркель в обговоренні Програми розвитку-2030 та її виступ на відкритті сесії. Вона проведе зустріч у групі G4 (Бразилія, Німеччина, Індія і Японія - країни, які претендують на постійне членство в Раді Безпеки ООН) і візьме участь в інших заходах.

Це третій візит Ангели Меркель на ГА ООН за час її перебування на посаді глави уряду Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-