Шандра: Київщина додатково заробила 821 мільйон

Шандра: Київщина додатково заробила 821 мільйон

Укрінформ
За вісім місяців цього року до місцевих бюджетів Київської області понадпланово надійшло 820,8 млн. грн.

Про це поінформував голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра під час засідання колегії КОДА.

 «У новий бюджетний рік ми вступили з реформою децентралізації бюджетних надходжень. Запроваджені зміни, як бачимо, дозволили суттєво збільшити понадпланове виконання місцевих бюджетів. Так,  за вісім місяців Київщина заробила додатково майже 821 млн. грн, виконавши свій бюджетний план на 133%», - розповів голова Київської ОДА.

В цілому ж надходження різних податків та зборів зросло майже 41%. Основним бюджетоутворюючим залишається  податок та збір на доходи фізичних осіб (55,7%), надходження з якого цього року зросли на 332,4 млн.гривень.

Володимир Шандра також додав, що за півтора року роботи нової команди в області вдалося у значній мірі скоротити заборгованість по виплаті заробітної платні та за оплату газу.

«На початок 2014 року заборгованість по виплаті заробітної плати працівникам обласних підприємств становила майже 148 млн. гривень. На сьогодні ця сума скорочена близько на 90% і заборгованість становить близько 11,5 млн.грн. Також за півтора роки фактично удвічі скоротили борги за спожите блакитне паливо у підприємств теплокомуненергетики», - зазначив керівник області.

Він додав, що нині на Київщині продовжують активно впроваджуватися проекти з альтернативної енергетики. Зокрема, за півтора року на альтернативні види палива переведено близько двох сотень котелень, завдяки чому обсяги споживання газу у регіоні були скорочені майже на 15%. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-