Європа може захистити Україну зброєю біля кордонів - Більдт

Європа може захистити Україну зброєю біля кордонів - Більдт

Укрінформ
Зброю не обов'язково ввозити на територію України. Достатньо розмістити оборонну техніку в сусідніх країнах Європи – Польщі, Болгарії чи Румунії – та пообіцяти, що її доправлять до України протягом 6 годин після можливого нападу.

Про це сказав екс-міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт в інтерв'ю "Європейській правді".

"Особисто мені подобається ініціатива Радека Сікорського про те, щоби розмістити в Польщі, чи в Болгарії, чи в Румунії значну кількість антитанкової зброї, тренувати на ній українських військових і чітко заявити, що це озброєння призначене саме для України, але буде надане лише у разі потреби. І що техніка буде доправлена до України протягом 6 годин у разі, якщо піде подальший наступ", - зазначив політик.

Читайте також: Більдт: Путіну потрібне "перемир'я" до грудня

За словами Більдта, такий підхід цілком може бути компромісом у політичній дилемі щодо надання зброї Україні, адже зараз у багатьох країнах ЄС тривають дебати щодо постачання зброї, та коли і чим вони завершаться – невідомо.

"Йдеться саме про зброю оборонного типу, саме це вам потрібно", - наголосив він.

Більдт вважає, що Україні також потрібна фінансова підтримка.

"Мають бути нові кредити. Вони кричуще важливі і вони вже обіцяні Україні. Коли МВФ говорив про допомогу Україні в обсязі $40 млрд, то кредит самого фонду був тільки частиною цієї суми. А на практиці з країн ЄС лише Германія, Швеція та Польща запропонували значні суми. Країни ЄС мають знайти для України більше грошей, і США, до речі, також", - переконаний екс-глава МЗС Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-