Розширення списку санкцій США розлютило Москву

Укрінформ
Внесення російських компаній до списку санкцій США поряд з підприємствами Іраку, Сирії і КНДР викликало бурхливу реакцію російського МЗС.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ.

На думку Москви, це «ворожа дія» і «покарання» за анексію Криму.

«Розширення антиросійських списків санкцій - черговий елемент у цілій серії ворожих дій, вжитих США проти Росії останнім часом у різних сферах, включаючи військову, економічну, візову», - йдеться в заяві.

Москві не сподобалося, що в списку санкцій російські компанії знаходяться поряд з компаніями Іраку, Сирії і КНДР. За оцінками МЗС РФ, це «бажання «покарати» за неухильне відстоювання національних інтересів, за вільний вибір жителів Криму і Севастополя, і тим самим завдати шкоди російській економіці».

Читайте також: ЄС продовжить санкції проти Росії до березня 2016 року – WSJ

При цьому МЗС РФ перекладає відповідальність за ситуацію на Донбасі, називаючи її спровокованою «з-за океану». «Масштабна криза на Україні, яка багато в чому спровокована і підігрівається з-за океану, використовується адміністрацією США як привід для нав'язування нам неприйнятної «поведінкової» моделі», - йдеться в заяві.

Москва також погрожує Вашингтону погіршенням відносин, називаючи розширення санкцій «послідовним руйнуванням бази для нормалізації російсько-американських відносин».

Як повідомлялося раніше, Вашингтон запровадив нові санкції проти п'яти компаній Росії. Всі компанії належать до оборонної промисловості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-