"Картка киянина" - е-документ мешканця міста. Інфографіка

Укрінформ
Невдовзі кияни перші серед українців зможуть відчути на собі усі переваги електронного суспільства. Цифрова медична книга і електронний рецепт, електронні шкільний квиток і щоденник, електронні квитанції ЖКГ та єдиний квиток на культурні заходи та на проїзд у транспорті і, врешті-решт, ID-документ мешканця міста.

Укрінформ підготував інфографіку про перспективи та можливості «Картки киянина».

"Картки киянина" є спільним проектом компанії "УнІТ" та КМДА, що має на меті стати прототипом ID-документу громадянина України.

Функціонал "Картки киянина" має майже необмежений потенціал. Окрім функціонуючого банківського додатку, знижок у театрах, торгівельних мережах та аптеках, картка забезпечує проїзд у метро, в тому числі безкоштовний проїзд усіх пільгових категорій громадян.

Виглядає вона, як звичайна пластикова картка, яка має свій банківський рахунок та діє по усій території України і за кордоном. Її також можна використовувати як зарплатну картку.

Водночас, на картці встановлений ідентифікаційний додаток, який підтримує функціонал, пов'язаний з наданням соціальної підтримки та інших інформаційних сервісів і послуг. При цьому, картка є іменною з фото власника, тому у разі її втрати – вона блокуватиметься.

Щодо самої структури проекту, то він складається з модулів, які охоплюють головні сфери життя громадян. Тобто, "Картка киянина" є своєрідним "електронним паспортом" киянина, за допомогою якого він ідентифікується для отримання різноманітних послуг та сервісів, в тому числі і державних.

Згідно із нещодавнім рішенням Київської міської ради, отримати картку може будь-яка особа, що зареєстрована у місті Києві або постійно працює чи навчається у столиці, або є зареєстрованим у місті Києві переселенцем із тимчасово окупованих територій України та з районів проведення АТО.

Можна сказати, що одна картка відкриватиме безліч дверей. "Картка киянина" – перепустка у новий світ електронного суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-