Перестрілка в Мукачевому - Правий сектор озвучив свою версію

Перестрілка в Мукачевому - Правий сектор озвучив свою версію

Укрінформ
На Закарпатті «Правий сектор» протистоїть спробам місцевих сепаратистів порушити територіальну цілість України і бореться проти місцевого й російського криміналітету.

Таку думку  на прес-конференції у Львові озвучив офіційний речник Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" Андрій Шараскін.

«Ми не «влізали в потік». Ми не хочемо його очолити чи перенаправити... Ми хочемо, щоб там (на Закарпатті - Ред.) не готувалося підгрунтя до розділення України», - зазначив він.

За словами Шараскіна, політична ситуація на Закарпатті надзвичайно нестабільна через те, що там активно роздмухується тема місцевого сепаратизму під проводом угорської праворадикальної групи «Йоббік». Фінансові вливання ведуться в тому числі і з Москви. Контрабандні потоки через кордон у Закарпатті, за твердженням речника "Правого сектору", «не так утворення суто українське, як ще Радянського Союзу», тому там існує «тісна спайка і московського криміналу, і пітерського, і київського, і закордонного».

«Правий сектор» проводить у регіоні «превентивні заходи». Шараскін стверджує, що на суботній зустрічі, в якій брали участь, з одного боку, учасники ПС, а з другого - міліція, представники місцевого криміналітету та бойовики, бійцям «Правого сектору» була запропонована «доля в кордоні». Коли ж «правосекторівці» відмовилися, проти них застосували «план Б».

 «Ми знали, що, можливо, буде таке, але ми не очікували на таку цинічну поведінку з боку правоохоронних органів», - підкреслив Шараскін.

Нагадаємо, 11 липня в Мукачевому, на території спорткомплексу «Антарес», виникла перестрілка між представниками «Правого сектору», людьми з оточення депутата Михайла Ланьо та правоохоронцями. В результаті застосування вогнепальної зброї та гранатометів є загиблі та поранені, пошкоджено кілька автомобілів. Кілька бійців ПС досі переховуються у лісах поблизу Мукачевого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-