«Вони б не мовчали». В Україні починається кампанія на захист викривачів корупції

«Вони б не мовчали». В Україні починається кампанія на захист викривачів корупції

Укрінформ
В Україні починається інформаційно-правозахисна кампанія щодо захисту викривачів корупції «Вони б не мовчали», мета якої - змінити негативне ставлення до викривачів корупції.

Про це повідомила на прес-конференції в Укрінформі керівник департаменту комунікації громадської організації Transparency International Україна Ольга Тимченко.

"Ми хочемо донести до українців, що викривати корупцію – це почесна й гідна справа. Кожен громадянин може протидіяти корупції, повідомляючи про неї", - сказала Тимченко.

 За її словами, кампанія розпочнеться з розміщення білбордів із зображенням українських грошей з портретами Тараса Шевченка, Лесі Українки та Григорія Сковороди. Роти видатних українців символічно закриті гумками для грошей, бо вони змушені бути учасниками корупційних процесів. Слоган кампанії - «Вони б не мовчали» - закликає не мовчати, бо корупція - це ганебне явище та злочин.

За словами заступника міністра інформаційної політики Артема Біденка, міністерство вирішило підтримати цей проект, оскільки він спрямований на те, щоб робота владних інститутів ставала дедалі прозорішою, а посадові особи – відповідали за свої вчинки. Відкрита влада - один із наших пріоритетів. "Наша команда вперто, попри бюрократію, попри тиск обставин, вважає себе не класичним відомством у радянському стилі... І тому ми допомагаємо реалізовувати важливі проекти громадським організаціям та різним рухам. Наша мета - допомагати, а не надувати щоки", - підкреслив Біденко.

На його думку, ця кампанія - класична зовнішня реклама, яка дає мотив діяти. «Нам дуже не вистачає відповідальності. На жаль, дехто вважає це стукачеством, а насправді це є відповідальністю, бо всі рівні перед законом», - сказав заступник міністра.

Протягом липня-серпня у 19 регіонах України буде розміщено 180 білбордів і 400 сітілайтів «Вони б не мовчали».

Ініціатори інформаційної кампанії «Вони б не мовчали» вважають, що ставлення до викривачів в Україні має змінитися, а громадяни мають активніше повідомляти про корупцію. Вони закликали всіх, хто зіткнувся з випадками корупції, хабарництвом, тиском, долучитися до кампанії і повідомити про злочин на електронну адресу www.ti-ukraine.org. Організація гарантує захист людині, що звернулась. Можна звертатися й анонімно, повідомили на прес-конференції.

Transparency International Україна є представництвом глобальної антикорупційної неурядової організації Transparency International, що має понад 90 національних представництв та працює більш як у 100 країнах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-