Українські літаки вже не потребують деталей з РФ

Українські літаки вже не потребують деталей з РФ

Укрінформ
Виробникам українських літаків вдалося відмовитися від імпорту комплектуючих з Росії та домовитися про поставки з інших країн.

Про це у рамках 51-го Міжнародного авіаційного салону в Ле Бурже в розмові з власним кореспондентом Укрінформу зазначив голова офіційної делегації України заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Руслан Корж.

«Я вже встиг переконатися у перший день виставки, що зусилля з імпортозаміщення у нас йдуть реально дуже високими темпами. Той же літак Ан-178 майже повністю складається з або українських, або імпортних, не російського виробництва вузлів та агрегатів», - сказав він.

Раніше імпорт комплектуючих з Росії становив до 70%, нині уряд розвиває програму імпортозаміщення, щоб наблизити цю цифру до нуля. «Звісно, що існують старі програми, які від 30 до 70% залежать від комплектуючих з Росії, тому програма імпортозаміщення уряду буде продовжена і залишається досить актуальною», - наголосив Корж.

Як повідомлялося, у понеділок в паризькому передмісті Ле Бурже розпочав роботу 51-й міжнародний авіакосмічний салон. Протягом тижня 22 країни представлять 314 інновацій світового рівня, спроектованих за останні два роки. Україна представляє на салоні в Ле Бурже дві прем’єри - середній транспортний літак вантажопідйомністю 15-18 тонн Ан-178 та легкий багатоцільовий транспортний літак Ан-132, призначений для перевезення вантажів масою понад 9 тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-