Київський патріархат радить Кирилу шукати безбожників у Кремлі

Київський патріархат радить Кирилу шукати безбожників у Кремлі

Укрінформ
Глава Російської православної церкви патріарх Московський Кирил має закликати президента Володимира Путіна і все керівництво Росії припинити відкриту агресію проти України, що явно не є християнськими діями.

Про це заявив речник Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря) на прохання Укрінформу прокоментувати заяву патріарха Кирила про те, що «безбожність стає державною ідеологією України».

На думку архієпископа, такі заяви патріарха Кирила є «елементом кремлівської пропаганди проти України».

За його словами, таке «дуже дивно чути, враховуючи те, що відкритою брехнею, неприхованою і відкритою агресією займається керівництво його власної держави. Чому він своє керівництво не закликає припинити ті дії, які є діями явно нехристиянськими? Чому він свого президента не закликає до цього? Його власний президент значно більше виявляє ознак людини безбожної за своїми вчинками, ніж ті, хто стоїть за вчинками Української держави», - зауважив архієпископ Євстратій (Зоря).

За його словами, подібного роду висловлювання є черговим доказом того, що московська церква в особі її керівництва є одним з інструментів Кремля та черговим елементом пропаганди проти України.

«Як на мене, це ще одне підтвердження того, що Російська православна церква є одним з інструментів політики Кремля в особі свого керівника, тому що зрозуміло, що церква є церква, і там є віруючі люди, які йдуть шляхом спасіння, але в особі свого керівництва і вищого керівництва - це є одним з інструментів Кремля, бо, власне, такі його заяви є елементом кремлівської пропаганди проти України», - зазначив він. 

Разом з тим, архієпископ Євстратій (Зоря) вдячний за молитви та впевнений, що Бог бачить все і сам знає, хто є безбожником.

«Але якщо вони щиро моляться до Бога, то, безперечно, Бог знає краще, хто є безбожником, а хто є віруючим, кого треба навертати, кого треба благословляти,  а кого - карати. І тому, в будь-якому разі, вдячні їм за молитви», - додав голова Інформаційного управління УПЦ КП.

Читайте також: Уряд просять розібратися з керівниками УПЦ МП через їх поведінку в Раді

За інформацією ЗМІ, 24 травня, під час недільного богослужіння у храмі Христа Спасителя в Москві патріарх Московський Кирил заявив, що безбожність стає державною ідеологією України. За його словами, православна церква щодня молиться, «щоб войовниче безбожництво відступило і більше не проявляло себе через державну владу».

Раніше УПЦ Московського патріархату вустами митрополита Онуфрія заявила, що виступає проти війни, яка точиться на сході України. Саме таким було пояснення священнослужителя, коли його запитали, чому він не підвівся під час оголошення у Верховній Раді 8 травня імен Героїв України, загиблих в АТО.

За весь період окупації Криму та воєнних дій на Донбасі керівництво УПЦ Московського патріархату так і не засудило дії країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-