Держдеп США роз'яснив, що таке повне виконання Мінських угод

Держдеп США роз'яснив, що таке повне виконання Мінських угод

Укрінформ
Офіційний представник Держдепартаменту США Джефф Ратке роз'яснив висловлювання Джона Керрі про те, які заходи мають бути виконані в першочерговому порядку Росією для реалізації мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації в Україні.

Про це він заявив у Вашингтоні під час брифінгу в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"ОБСЄ потребує доступу до зон конфлікту, що передбачено мінськими угодами, передусім, в районі Широкино та інших місцях, розташованих по інший бік лінії зіткнення від української сторони, звідки все ще відбуваються атаки. Вони мають бути припинені", - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

Крім того, за його словами, повинні почати працювати робочі групи, також передбачені домовленостями в Мінську. "Сепаратисти не залучені до конструктивної участі в цих робочих групах, це має бути змінено", - сказав Ратке.

Представник держдепу також наголосив на необхідності відведення важкого озброєння, що "включає в себе російські системи ППО, обладнання військового управління". Крім того, за його словами, потрібно зупинити потік бойовиків до східної України, відновити міжнародно визнаний кордон, надати доступ гуманітарним вантажам та звільнити всіх заручників. "По всіх цих пунктах має бути досягнутий прогрес", - заявив представник держдепартаменту.

Читайте також: Керрі: Для Росії і сепаратистів настав критичний момент

Він зазначив, що саме це мав на увазі Керрі, коли робив заяви в Сочі та Анталії після зустрічей з російським керівництвом. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-