Французька розвідка не побачила російських солдатів в Україні

Укрінформ
Французька військова розвідка не виявила присутності російських солдатів на території України і заперечує, що Росія планує військове вторгнення, на чому наполягало НАТО.

Про це заявив директор військової розвідки Франції (DRM) генерал Крістоф Гомар під час парламентських слухань закону про розвідку ще 25 березня, стенограму яких оприлюднено тільки зараз, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«НАТО заявляло, що росіяни збираються вторгнутися, у той час як згідно з даними DRM ця гіпотеза не знайшла підтвердження - ми насправді володіли підтвердженими результатами, що росіяни не розгортали ні командні пункти, ні тилові засоби, у тому числі польові шпиталі, що дозволяло розцінювати такі дії як військове вторгнення, і частини другого ешелону не здійснювали жодного висування», - сказав генерал.

За його словами, згодом час показав правоту розвідки. «Оскільки, якби російських солдат насправді бачили в Україні, то це би було використано для того, щоби чинити тиск на президента України Порошенка наміром вторгнення», - заявив Гомар.

Читайте також: Росія тримає на кордоні 53 тисячі військових – штаб АТО

Він також розповів депутатам про службові відносини з НАТО. «У нас прекрасні відносини з верховним головнокомандувачем з питань трансформації ОЗС НАТО (SACT) і розвідувальні дані DRM також постачаються для аналізу союзниками по НАТО», - зазначив генерал.

Водночас він не обійшов увагою і проблемні питання у відносинах французької розвідки та НАТО. «Справжня складність (співпраці) з НАТО полягає у тому, що американська розвідка є домінуючою, у той час як з французькою розвідкою більш-менш рахуються - де важливість для нас полягає у наданні у достатній кількості командирів для розвідки НАТО французького походження», - сказав Гомар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-