Новий порядок денний для української медицини

Новий порядок денний для української медицини

Укрінформ
Необхідність змін та переорієнтація на роботу з військовими є найскладнішою та найбільш пріоритетною темою серед українських медиків на сьогодні. Медичний персонал українських лікарень та госпіталів не має навичок роботи з посттравматичним синдромом та розроблених методик реабілітації цивільного населення, постраждалого в ході військових дій. 

Найбільший досвід в цих напрямках має Ізраїль. Країна, що перебуває у стані війни практично з першої хвилини свого створення. Ізраїльські фахівці вважаються найбільш досвідченими у роботі з психологічної реабілітації та посттравматичним синдромом. Відчувши на собі чисельні теракти та провокації, знаючи, скільки болю містить офіційна ремарка «відбулись втрати серед цивільного населення», ізраїльтяни якнайкраще розуміють психологічний стан українців. 

Ізраїльські політики та посадовці на всіх рівнях приймають активну участь у наданні допомоги Україні.

31 березня Львівський клінічний госпіталь Державної прикордонної служби України відвідали Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Еліав Бєлоцерковські, Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України Олег Вишняков та Радник Міністерства закордонних справ Держави Ізраїль з питань охорони здоров'я Йозеф Барац.

Почесні гості зустрілись з начальником управління охорони здоров’я Департаменту матеріально-технічного забезпечення Адміністрації Державної прикордонної служби генерал-майором Волохою Валентином Григоровичем.

Зустріч мала на меті декілька питань – обговорення співпраці українських та ізраїльських фахівців з медицини та психології, а також проведення паном Барацом лекції для лікарів шпиталю. Як військовий лікар, начальник підрозділу медичної корпорації наукових розробок та досліджень Збройних сил держави Ізраїль, пан Йозеф Барац на власному досвіді знає, що таке працювати з людьми, постраждалими від військових дій.

«Стара радянська модель роботи не підходить для сучасних умов. Треба створити новий центр на прикладі ізраїльських, які обслуговують велику кількість людей, дають хороші результати і є економічно обґрунтовані. Ми запропонували цю модель українській владі і якщо буде позитивна відповідь, то ми б могли налагодити відповідну співпрацю й у Львові.» - наголосив пан Барац.

За словами пана Вишнякова, проведення психологічних тренінгів та семінарів з залученням ізраїльських фахівців та надання необхідних освітніх матеріалів українським медикам, які працюють з вирішенням проблеми посттравматичного синдрому, є одним із пріоритетних напрямків роботи Почесного консульства держави Ізраїль в Західному регіоні України на сьогодні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-