Попова почнуть судити по суті за 10 днів

Попова почнуть судити по суті за 10 днів

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва почне розгляд справи по суті колишнього голови КМДА Олександра Попова, якого звинувачують у розгоні активістів Євромайдану, 23 березня.

Таке рішення в п'ятницю ухвалила Колегія суддів Шевченківського райсуду, передає кореспондент Укрінформу.

"З огляду на всі обставини слухання справи, Колегія суддів ухвалила перейти до розгляду справи по суті 23 березня. Судове засідання розпочнеться о 13 годині", - сказала головуючий суддя Оксана Хардіна.

Адвокат Попова Микола Карнаух залишився незадоволений рішенням суду, але водночас висловив сподівання, що це допоможе швидше знайти і покарати винних у розгоні євромайданівців.

"Вважаю рішення суду необгрунтованим і невмотивованим, але з іншого боку це нам підходить, тому що мій підзахисний хоче якомога швидше, об'єктивніше з'ясувати всі обставини справи. Ми сподіваємося, що обвинувачувальний акт, який взятий до розгляду судом, буде в подальшому досліджений з урахуванням нашої позиції. Істина буде встановлена. А ті особи, які перевищили службові повноваження, а саме представники міліції, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності", - зазначив Карнаух.

Читайте також: Попова знову судять

Нагадаємо, досудовим слідством ГПУ Олександру Попову інкримінують пособництво працівникам органів внутрішніх справ, які 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності у Києві жорстоко побили 84 активістів. Його звинувачують у ч.2 ст.28, ст.340 (незаконне перешкоджання проведенню зібрань і мітингів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) і ч.5 ст.27, ч.3 ст. 365 (пособництво у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронних органів) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-