У прокуратури Нідерландів достатньо доказів у справі про збитий "Боїнг"

Укрінформ
Слідчі, які проводять розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга" на Донбасі, мають достатньо доказів, щоб встановити винних.

Про це в коментарі Укрінформу сказав прес-офіцер прокуратури Нідерландів Вім де Браун.

"Ми впевнені, що нам вистачить доказів, щоб не тільки з'ясувати причини катастрофи, а й встановити винних", - сказав він.

Водночас представник прокуратури не став називати можливі терміни завершення роботи зі збору доказів і свідчень очевидців міжнародною групою, однак підкреслив, що зараз над цим щоденно працює понад 100 спеціалістів.

За його словами, кримінальне розслідування катастрофи Боїнга МН-17, яке проводить прокуратура Нідерландів разом з міжнародними партнерами, триватиме принаймні до кінця поточного року. "Певних часових рамок немає. Це міжнародне розслідування, яке ведеться за складних умов, тому потребуватиме більше часу. Воно триватиме принаймні до кінця року", - сказав прес-офіцер прокуратури.

Він додав, що офіційних висновків наразі немає, оскільки "слідство триває".

Читайте також: У Нідерландах готуються реконструювати Боїнг МН-17

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року міжнародні експерти провели пошукові роботи на місці катастрофи малайзійського "Боїнга" рейсу МН-17, збитого сепаратистами на сході України 17 липня. Спеціалісти зібрали уламки, необхідні для реконструкції повітряного судна в рамках слідства. Зараз вони перебувают на нідерландській авіабазі Хільзе Рейен, де будуть проведені експертизи та тривимірна реконструкція повітряного судна.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-