Претендентів на директора Антикорупційного бюро залишилося четверо

Претендентів на директора Антикорупційного бюро залишилося четверо

Укрінформ
Конкурсна комісія з обрання кандидатів на посаду директора Національного антикорупційного бюро України звузила коло претендентів до 4 осіб.

Таке рішення прийняте на засіданні комісії у п'ятницю, передає кореспондент Укрінформу.

«Комісія вирішила спрямувати 4 кандидатури на проведення спеціальної перевірки згідно із Законом «Про очищення влади», - сказав її голова Рефат Чубаров.

На спецперевірку направили тих кандидатів, які у другому турі співбесід здобули підтримку п'яти і більше членів комісії. Це Яків Варічев, Микола Сірий (в обох - по 5 голосів), Артем Ситник (6 голосів) і Віктор Чумак (7 голосів).

Коли комісія отримає результати спецперевірки, вона остаточно визначиться із двома чи трьома кандидатами, яких подасть на затвердження Президентові. «Я сподіваюся, що в кінці наступного тижня ми вже зможемо зустрітися для проведення останнього етапу конкурсу. Якщо спецперевірку  проведуть до вівторка, то в четвер ми вже можемо проводити засідання», - пояснив секретар комісії Євген Захаров.

Читайте також: Порошенко затвердив зміни щодо діяльності Антикорупційного бюро

Після того як кандидатури буде подано, Глава держави матиме 10 днів, аби остаточно визначитися із кандидатурою директора.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-