Гончаренко: Мене били в живіт, відмовили у меддопомозі

Гончаренко: Мене били в живіт, відмовили у меддопомозі

Укрінформ
Народний депутат України Олексій Гончаренко, який був затриманий у Москві на заходах пам'яті російського опозиціонера Бориса Нємцова, подав заяву до міліції щодо неправомірності дій щодо нього працівників МВС РФ.

Про це він заявив журналістам у аеропорту "Бориспіль", передає кореспондент Укрінформу.

"Я маю претензії до МВС РФ. Я надав претензію офіційно про те, що вони застосували фізичне насилля до мене. Вони застосували фізичне насилля до мене, відмовили в медичній допомозі. До мене не допускали адвоката. Вони знімали мене без дозволу. Вони порушили всі норми і правила, які можна порушити", - зазначив Гончаренко.

За словами депутат, його адвокати також подали заяву до прокуратури про те, що їх не впускали до затриманого.

Гончаренко також повідомив, що його били в живіт і нижче живота. "Перед початком заходу до мене підійшли чотири співробітники поліції, затримали мене, відвели в автозак. Я відрекомендувався, що є депутатом України, показав дипломатичний паспорт. Це їх тільки розохотило. Вони стали бити і ображати", - зазначив він.

При цьому, за словами нардепа, він не чинив жодного опору. "Жодного звинувачення я так і не отримав", - сказав він.

Нардеп провів  5 годин в департаменті поліції в "Китай-городі", до нього не впускали українського консула і відмовлялись викликати швидку допомогу.

Читайте також: Гончаренко судитиметься з російською поліцією

"Через п'ять годин до мене зайшов консул, почалася інша розмова. Лише у посольстві України викликали швидку допомогу. Діагностували травму живота. Вранці я дізнався, що МВС РФ відкликали всі претензії", - розповів він.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-