Окружний адмінсуд у повному складі відмовився розглядати заборону КПУ

Окружний адмінсуд у повному складі відмовився розглядати заборону КПУ

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва передав справу про заборону КПУ до Київського окружного адміністративного суду через те, що всі судді подали заяви про самовідвід.

Про це, оголошуючи рішення суду, заявив головуючий суддя у справі за позовом Мін'юсту та Держреєстру щодо заборони КПУ Валерій Кузьменко, передає кореспондент Укрінформу.

"Розглянувши у судовому засіданні питання про передачу справи про заборону КПУ на розгляд іншому адмінсуду, у зв'язку із неможливістю утворити новий склад суду в Окружному адмінсуді м.Києва для розгляду цієї справи, суд вважає за необхідне передати дану справу на розгляд іншому адмінсуду, що найбільше територіально наближений до Окружного адмінсуду Києва, а саме Київському окружному адміністративному суду", - сказав Кузьменко.

Як він наголосив, причина самовідводу - обшук у суді та вилучення комп'ютера, на якому зберігалися матеріали з цієї справи.

“16-17 лютого в приміщенні Окружного адмінсуду Києва у робочий час співробітниками прокуратури м.Києва проведено обшук окремих приміщень, зокрема, мого робочого кабінету. При проведенні обшуку було вилучено адміністративні справи та робочий комп'ютер, на якому зберігалися проекти судових рішень, матеріали та правові позиції, напрацьовані в ході розгляду адміністративної справи щодо заборони КПУ. На мою думку, ці дії правоохоронних органів при проведенні обшуку та вилученню предметів є незаконними та такими, які спрямовані на втручання в процес здійснення правосуддя”, - сказав Кузьменко, додавши, що обшук проводився на основі ухвали Шевченківського райсуду м.Чернівців.

Читайте також: Наступного тижня розпочнеться суд над Поповим

У цьому контексті суддя зазначив, що “міністр юстиції Павло Петренко народився, навчався та здійснював професійну діяльність у Чернівцях”.

Водночас представниця ГПУ Валентина Москаленко, яка була присутня на засіданні, заявила про затягування процесу судом. “Це звичайне затягування процесу і небажання брати відповідальність на себе цього судді (Кузьменка. - Ред.)”, - сказала вона.

Протягом судового засідання біля будівлі суду мітингували представники “Свободи” та громадські активісти, які вимагали заборонити КПУ. Вони вигукували “Комуняку на гілляку!” та “Слава Україні!”.

Окрім того, під приміщення суду прийшли і прихильники КПУ, які кричали “Слава радянській Україні!” та “Не дамо заборонити КПУ!”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-