Україна вітає резолюцію РБ ООН - Сергеєв

Україна вітає резолюцію РБ ООН - Сергеєв

Укрінформ
Українська сторона вітає ухвалення резолюції РБ ООН, яка підтримує необхідність виконання Мінського договору від 12 лютого та інших угод, спрямованих на мирне врегулювання конфлікту.

Про це заявив під час засідання Радбезу ООН постійний представник України при Організації посол Юрій Сергеєв, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вдячні членам Ради Безпеки за постійну підтримку Мінського процесу - з перших угод з мирного врегулювання, які були прийняті 5 і 19 вересня минулого року. Україна вітає і вашу підтримку недавнім домовленостям 12 лютого, які не підміняють, а підкріплюють документи, прийняті у вересні минулого року", - підкреслив український представник.

Читайте також: Радбез ООН прийняв резолюцію по Україні

При цьому він зазначив, що Російська сторона, очевидно, позиціонує себе як активний прихильник мирного процесу і гарант активного виконання мінських угод. "У прийнятій зараз резолюції передбачається саме це, але, на жаль, тільки на папері, в реальності - все по-іншому", - підкреслив Сергєєв.

За його словами, українська сторона відповідально підійшла до виконання пунктів мінських угод і продовжує їх виконувати.

"На жаль, незважаючи на сподівання щодо відповідальної позиції всіх сторін, які прийняли декларацію щодо підтримки комплексу заходів з виконання Мінського договору від 12 лютого, і незважаючи на підписи під документом від імені Російської Федерації і так званих" ДНР "та" ЛНР ", ці угоди не виконуються", - констатував Сергєєв.

Читайте також: США в ООН звинуватили Росію в ескалації конфлікту на сході України

Він підкреслив, що з таким підходом "Надія на мир, практично, зруйнована, і навпаки, - йде повернення до війни і ескалація ситуації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-