Україна не отримає від Польщі ні танків, ні ракет

Україна не отримає від Польщі ні танків, ні ракет

Укрінформ
Польща не постачатиме Україні важке озброєння, зокрема танки чи ракети.

Про це заявив міністр національної оборони Польщі Томаш Сємоняк в інтерв’ю виданню Gazeta Wyborcza.

“Продовольча допомога – це одне, а зовсім інше - ракети “Гром”, наші танки Т-72, які знімаються з озброєння, чи артилерія нового типу, оскільки про таку підтримку йде мова... Хочу, аби було зрозуміло: ми не розглядаємо варіанту відправки в Україну важкого озброєння, ракет “Гром”, танків чи подібного роду озброєння. Польща не мала і не має такого наміру”, - заявив міністр.

Водночас він підкреслив, що перешкод для співпраці оборонно-промислових комплексів Польщі й України не існує. “Такою є наша позиція з вересня. Ми вже і раніше допомагали українській армії, висилаючи їй матраци й продовольчу допомогу”, - констатував польський політик.

Заяву ж МЗС Росії, в якій названо "вершиною цинізму" рішення Польщі продавати зброю Україні, Cємоняк вважає смішною. “Коли я про це прочитав, то відразу написав у Твіттері: “Сатана хвостом б’є у дзвони і кличе на службу Божу”, бо звідки на Донбасі беруться надсучасні танки, гармати і пускові установки? З космосу чи з Росії?” - зазначає Сємоняк.

Крім того, він назвав "елементом пропагандистської війни" порівняння в Росії Литовсько-польсько-української багатонаціональної бригади (ЛітПолУкрбриг), яку зараз створюють зі штабом у Любліні, з “легіоном НАТО”.

“Національні підрозділи цієї бригади дислокуватимуться у своїх країнах, а саме з’єднання призначатиметься для миротворчих і стабілізаційних місій, а не для війни на Донбасі, і Росія добре про це знає”,- підкреслив глава польського оборонного відомства.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-