Кулеба побував у Дебальцевому: Не зустрів нікого, хто б марив про

Кулеба побував у Дебальцевому: Не зустрів нікого, хто б марив про "руській мір"

Укрінформ
Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба разом з заступником голови Донецької ОДА Олександром Клименком, представниками Державної служби з надзвичайних ситуацій та волонтерами побували в Дебальцевому, де пройшлись підвалами та бомбосховищами міста, щоб переконати якомога більше батьків покинути разом з дітьми небезпечну зону.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави

«Ми ходили по підвалах та подвір'ях, роздавали допомогу, розмовляли з людьми. Для когось потрібні довгі години переконань, щоб прийняти рішення про виїзд, адже люди, крім того, що залякані, не мають уявлення про те, що їх чекає далі. Тому важливо конкретно розповідати людям, де вони житимуть, в яких умовах, куди ходитимуть в школу їхні діти, показати, що їх поважають, чують і розуміють їхню біль. Місцеві люди, очевидно, хочуть миру. При цьому я не зустрів нікого, хто б марив саме про «русскій мір», - прокоментував свою поїздку Микола Кулеба.

За його словами, в Дебальцевому може залишатись ще декілька сотень дітей.

Читайте також: З Дебальцевого евакуювали ще 262 жителів

Під час робочої поїздки Уповноважений також відвідав транзитний пункт прийому переселенців у Слов'янську, санаторно-оздоровчий комплекс «Смарагдове місто» у Святогірську, де перебувають 495 дітей, більшість з яких - діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які були переміщені із зони бойових дій.

Кулеба також обговорив питання вивезення цивільного населення із небезпечних населених пунктів з головою Донецької ОДА Олександром Кіхтенком. Окремо Уповноважений зустрівся з начальником кримінальної міліції у справах дітей Донецької області Віталієм Боднаруком, з яким обговорив питання безпеки дітей в зоні бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-