Савченко: "В Україні рабами не народжуються. Я піду до кінця"

Укрінформ
Українська льотчиця Надія Савченко, яка незаконно утримується в московському СІЗО, не має наміру припиняти голодування, навіть якщо це вартуватиме їй життя.

Українська льотчиця Надія Савченко, яка незаконно утримується в московському СІЗО, не має наміру припиняти голодування, навіть якщо це вартуватиме їй життя.

Про це українка заявила в інтерв'ю сайту Михайла Ходорковського "Открытая Россия".

"Я була на двох війнах і готова померти в ім'я справедливості. Ваш прем'єр Медведєв сказав, що якщо відрубають систему SWIFT, то Росія готова на всякі заходи. Я теж готова на всякі заходи. Я тримаю себе силою волі. Я піду до кінця", - сказала Надія.

За її словами, фізичне самопочуття у неї зараз нормальне, на відміну від морального.

"Як інакше людина може почувати себе у в'язниці? В Україні рабами не народжуються", - каже Савченко.

 При цьому вона усвідомлює, що її акція поки не надто дієва: "Найшла коса на камінь. "Золота рибка" поки у них в руках".

За її словами, жодних надій на суд вона не покладає, адже "якщо їм треба демонстративно покарати "українську фашистку" за вбивство російських громадян, вони покарають".

Водночас Савченко заявила, що жодних слідчих дій з нею не проводять, а слідчого вона не бачила з Нового року.

Проте зупинятися вона не має наміру: "Мені було б простіше померти в бою на Україні, ніж сидіти у в'язниці в Росії. Заради чого мені жити в російській в'язниці 25 років"?

При цьому вона додала, що "втрата одного бійця - це не програна війна".

Водночас Савченко категорично відмовляється від примусового годування: "Я напишу заяву головному лікареві і начальникові СІЗО, що розглядатиму примусове годування як тортури. Я помру тоді".

Як повідомлялося, у Басманний суд Москви надійшло клопотання слідства про продовження українському льотчикові Надії Савченко терміну утримання під вартою. Судове засідання відбудеться 10 лютого. Голодування української льотчиці триває 54 дні, і Савченко не збирається його припиняти, поки суд не змінить їй запобіжний захід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-