У SWIFT сказали, коли відключать Росію від сервісу

У SWIFT сказали, коли відключать Росію від сервісу

Укрінформ
Товариство всесвітніх міжбанківських фінансових телекомунікацій (SWIFT) буде зобов'язане відключити російські банківські установи від свого сервісу, якщо такий обмежувальний захід буде ухвалений Євросоюзом та набуде законодавчої сили у Бельгії.

Таке роз'яснення про порядок і процедури діяльності SWIFT, яка є приватною корпоративною організацією із штаб-квартирою у Бельгії, міститься в установчих документах цієї міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У березні 2012 року, відповідно до міжнародних і багатосторонніх фінансових санкцій проти Ірану, ЄС ухвалив законодавство (267/2012). Цим регламентом вводилася заборона для фінансових провайдерів, зокрема таких як SWIFT, на здійснення фінансових послуг для іранських банків, які попали під санкції ЄС. SWIFT діє у системі бельгійського законодавства, і тому він повинен виконати рішення, яке вимагає уряд країни перебування. SWIFT імплементував визначене у регламенті зобов'язання і відключив банки, які попали під санкції ЄС", - роз'яснили у SWIFT.

Читайте також: Клімкін: Якщо Росії відключать SWIFT, на неї чекає колапс

Як відомо, з ініціативою про виключення Росії із SWIFT виступила Велика Британія. Така вимога міститься також в одній із резолюцій Європарламенту. У європейських політичних і експертних колах вжиття такої санкції розглядається як один із обмежувальних заходів у рамках можливого посилення секторально-економічних санкцій з боку ЄС проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-