Україна ініціює екстрене засідання комісії з НАТО

Україна ініціює екстрене засідання комісії з НАТО

Укрінформ
Україна ініціювала скликання екстреного засідання комісії з НАТО у зв'язку з діями терористів на сході країни.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив радник-посланник, заступник глави Місії України при НАТО з політичних питань Єгор Божок.

"Глава Місії України при НАТО Ігор Долгов ініціював перед Генсекретарем НАТО скликання термінового засідання Комісії Україна-НАТО для обговорення ситуації та подальших дій. Проведення згаданого засідання очікується вже 26 січня ц.р.", - зазначив Божок.

Він поінформував, що у зв'язку з загостренням безпекової ситуації на Сході України, насамперед навколо Маріуполя, кричущими нападами на мирне населення з боку проросійських терористів, Місія України при НАТО активувала механізм кризових консультацій з Альянсом відповідно до Хартії про особливе партнерство між Україною та НАТО.

"Між Місією та Офісом Генерального секретаря Альянсу, політичними і військовими органами Організації, постпредствами союзників у штаб-квартирі НАТО йде активний обмін інформацією щодо останнього розвитку подій", - запевнив Божок.

Читайте також: НАТО закликає РФ припинити підтримку сепаратистів на сході України

Нагадаємо, 24 січня терористи обстріляли житловий масив Маріуполя «Східний» з установок РСЗВ «Град». Загинуло 30 осіб, у тому числі двоє дітей, ще 95 мешканців міста поранено, серед них 9 дітей.

Того ж дня Генеральний секретар НАТО виступив із заявою з цього приводу, в

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-