Радбез ООН прийняв заяву по Волновасі попри тиск з боку російської делегації - джерело

Радбез ООН прийняв заяву по Волновасі попри тиск з боку російської делегації - джерело

Укрінформ
Рада Безпеки ООН рішуче засудила жахливий обстріл терористами автобусу під Волновахою, в результаті чого загинули мирні жителі.

Відповідну заяву Радбез прийняв підвечір вівторка, в умовах дипломатичного супротиву делегації РФ, повідомило Укрінформу джерело, наближене до процесів прийняття рішень в штаб-квартирі ООН.

"Члени Ради Безпеки найрішучішим чином засудили вбивство одинадцяти й поранення сімнадцяти цивільних осіб, у тому числі жінок і дітей, в результаті обстрілу 13 січня 2015 року пасажирського автобуса в Волновасі Донецької області", - наголошується в документі.

У цьому зв'язку члени Радбезу висловили глибоке співчуття сім'ям загиблих та наголосили на необхідності "проведення об'єктивного розслідування й притягнення до відповідальності винних у цьому діянні". У заяві також підкреслюється необхідність суворого дотримання Мінських домовленостей від 5 та 19 вересня минулого року.

Читайте також: Держдеп пов'язав знищення автобусу під Волновахою з невиконанням Росією мінських зобов'язань

Як стало також відомо Укрінформу, на тому, щоб Радбез ООН прийняв заяву, яка засуджує обстріл мирних жителів, наполягала українська делегація за сприяння партнерів у РБ. У кулуарах Ради наразі обговорюється питання можливого скликання позачергового засідання з української проблематики з огляду на останній розвиток ситуації, поінформувало джерело.

Нагадаємо, у вівторок, 13 січня о 14:25 терористи обстріляли блокпост українських силовиків під Волновахою. Один із снарядів розірвався біля пасажирського автобуса, який перевозив місцевих жителів. У результаті на місці загинуло десятеро цивільних. Пізніше було повідомлено, що від отриманих ран померли згодом чоловік і жінка. Таким чином, кількість жертв досягла 12-ти людей. Понад півтора десятки поранених жителів залишаються в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-