Єврокомісія прокоментувала встановлення Україною додаткових мит

Єврокомісія прокоментувала встановлення Україною додаткових мит

Укрінформ
Імплементація Україною додаткових обмежувальних заходів у сфері торгівлі має відбуватися у суворій відповідності вимогам Світової організації торгівлі.

Про це власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі заявив речник з питань торгівлі Єврокомісії Даніель Розаріо, відповідаючи на запитання про результати термінових консультацій між ЄК і урядом України щодо запровадження українською стороною додаткових імпортних мит.

«Єврокомісія сподівається, що ухвалення Україною обмежувальних торговельних заходів з метою стабілізації платіжного балансу буде імплементовано у суворій відповідності вимогам СОТ», - наголосив представник Єврокомісії.

Він зазначив, що Євросоюз взяв до уваги той факт, що Україна вирішила відкласти набуття чинності цього рішення з огляду на необхідність проведення консультацій з міжнародними фінансовими інституціями.

Читайте також: Збір на імпорт призведе до заходів у відповідь – П`ятницький

«Ми підтверджуємо нашу відкритість у продовжуванні подальших технічних консультацій з Україною», - сказав Розаріо.

За його словами, ЄС вважає, що відповідний комітет у рамках СОТ є належним форумом для ширших офіційних консультацій з цього питання.

«Євросоюз залишається глибоко занепокоєним у зв’язку з економічними труднощами і викликами макроекономічній стабільності Україні і повною мірою підтримує план дій, який відзначає порядок денний реформ коаліційного уряду», - наголосили у Єврокомісії.

Як повідомляв Укрінформ, 5 січня пройшли термінові консультації Україна – Єврокомісія у форматі відеоконференції з питання запровадження додаткових імпортних мит відповідно до Закону України «Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України відповідно до статті XII Генеральної угоди про тарифи й торгівлю 1994 року».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-