Професор із Чернівців удостоєний звання дійсного члена EOS Fellow

Укрінформ
Професор, декан інженерно-технічного факультету, завідувач кафедри кореляційної оптики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Олег Ангельський став першим дійсним членом «EOS Fellow» серед українців.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, це звання йому було присвоєно на щорічній генеральній асамблеї Європейського оптичного товариства (European Optical Society - EOS), яка відбулася в Берліні.

«Звання EOS Fellow є аналогом звання академіка в Україні та підкреслює видатні наукові досягнення у галузі оптики, - підтвердили на інженерно-технічному факультеті Чернівецького національного університету. - Воно присвоюється науковцям, які зробили значний внесок в галузі оптики та фотоніки, що відображені у наукових працях, монографіях, презентаціях на конференціях; за сприяння навчанню та керівництву оптичними дослідженнями; за організацію міжнародних наукових конференцій тощо».

«У мене є чимало ідей, які хотілося би втілити в життя, - розповів про свої плани Олег Ангельський. - Оптика як наука останнім часом бурхливо розвивається. Так, за допомогою певних матеріалів та приборів зараз навіть пробують керувати швидкістю світла. З'явився навіть термін - повільне світло. Це прорив в галузі обробки та збереження інформації, крок до оптичних комп'ютерів, які працюватимуть на потоках фотонів».

Доктор фізико-математичних наук, заслужений діяч науки і техніки України Олег Ангельський є володарем престижної міжнародної премії імені Галілео Галілея, яку він отримав у 2008 році за видатні досягнення в галузі оптики. Також він є дійсним членом Оптичного товариства Америки, Міжнародного товариства інженерів-оптиків, привілегійованим членом Інституту фізики Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-