З Московського патріархату біжать на заході, сході та півдні - Філарет

З Московського патріархату біжать на заході, сході та півдні - Філарет

Укрінформ
Понад 30 парафій Української православної церкви перейшли цьогоріч з Московського у Київський патріархат.

Про це заявив у Чернігові журналістам Предстоятель УПЦ КП, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, передає кореспондент Укрінформу.

 "Перейшли поки що тільки 30 парафій. Передусім у Рівненській єпархії. Хоча такі є і в Київській, і в Дніпропетровській, і на півдні. Але це тільки початок переходу", - сказав Філарет.

На його переконання, процес об’єднання в Єдину помісну церкву має бути мирним, без захоплення храмів, які й так належать Україні, а "станеться ж це, коли того захоче Бог. А він захоче, коли народ України покається в гріхах і подолає корупцію".

"Коли ми подолаємо це зло, тоді буде все добре. Тоді Господь одним помахом все змінить, і ми об’єднаємося в одну церкву", - підкреслив Патріарх, зауваживши, що наступний рік буде важким не тільки для Донбасу, а й для всієї України, "тому що він буде роком боротьби з корупцією, яку не так просто здолати".

Читайте також: Патріарх Філарет передав на Донбас реанімаційні мікроавтобуси

"Нам треба бути готовими до боротьби, тому що провокацій навколо цього буде багато. І треба буде бути розумними і відокремлювати добро від зла", - додав Філарет.

У Чернігові Патріарх перебував з архіпастирським візитом. Тут він очолив урочисте Богослужіння з нагоди подвійного свята: дня пам’яті великомучениці Катерини - храмового свята Катерининського кафедрального собору, та загальноцерковного дня пам’яті преподобного Меркурія Чернігівського, ігумена Бригинського. Участь Філарета у цих молебнях стала вже традиційною. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-