Анексія Криму є актом міжнародного бандитизму - Каспаров

Анексія Криму є актом міжнародного бандитизму - Каспаров

Укрінформ
Постпутінській Росії доведеться повернути Крим Україні, щоб повернути довіру світової спільноти.

Про це на прес-конференції в четвер у Києві повідомив російський опозиціонер, чемпіон світу з шахів Гарі Каспаров, передає кореспондент| Укрінформу.

"Говорити про те, що тема Криму має бути пролонгована - це неправильно, це абсурд. Якщо в Росії збирається демократичний парламент, то для нього питання Криму вирішується за 30 секунд, як, втім, і багато інших питань, пов'язаних з порушенням російських законів і Конституції. Так, важко вирішувати проблеми, але це не має ніякого значення за бажання будувати правову державу", - заявив Каспаров.

Водночас він зазначив, що президент Росії Володимир Путін ніколи не говорив відкрито про те, що хоче завоювати Крим.

"Три російські президенти підписали купу документів, в яких Крим був українською територією. Це акт міжнародного бандитизму", - вважає Каспаров.

Опозиціонер додав, що розплачуватися за кримську проблему доведеться у тому числі звичайним людям. "Безумовно, люди постраждають якісь. Люди розплачуються. Німці і японці жорстоко розплатилися за те, що вони робили. Люди несуть відповідальність, все. А не так, що купка людей зробила щось не так, а ми були ні при чому. Всі були при чому. Ви робите щось і за це несете відповідальність. А інакше виходить, що ви не громадяни, а стадо. Я хочу все-таки краще думати про людей, які зрозуміють, що сьогоднішня ейфорія і жахлива квазіпатріотична істерика б'є по самій Росії", - зазначив він.

Відповідаючи зана питання, чи є у України шанси повернути Крим, Каспаров сказав, що це залежить від зміни політичного режиму в Росії.

Читайте також: Каспаров: Путін «помре» в Кремлі

"Я вважаю, що у постпутінській Росії| не буде іншого виходу. Це серйозне питання, про яке не хоче говорити сьогодні російська опозиційна думка. Це болючий шлях повернення, тому що рівень довіри до Росії навіть без Путіна буде вкрай низьким. Якщо нова російська влада захоче відновити престиж країни, то доведеться робити масу болючих речей", - підсумував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-