Словаччина готова направити в Україну своїх держслужбовців

Словаччина готова направити в Україну своїх держслужбовців

Укрінформ
Словаччина може надати своїх фахівців для роботи у структурах державного управління України. 

Словаччина може надати своїх фахівців для роботи у структурах державного управління України.

Про це заявив у четвер Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Юрай Сівачек, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Така можливість вже обговорювалося раніше на різних рівнях між нашими сторонами, адже Словаччина має досвід трансформації, ми через це все проходили на практиці, коли переходили від старої, соціалістичної системи державного управління до європейської»,- сказав Сівачек.

Він додав, що тепер відповідь - за українською стороною, адже чинне українське законодавство наразі забороняє іноземцям обіймати державні посади.

На думку дипломата, обидві сторони могли б знайти взаємоприйнятні підходи, залучаючи словацьких експертів, зокрема, і в питанні фінансування такого проекту, наприклад, це можна буде зробити шляхом створення відповідних міжнародних фондів. 

Сівачек також наголосив на важливості продовження  співпраці країн Вишеградської групи з Україною. «Всі країни Вишеградської групи, яка є доволі успішним регіональним об'єднанням країн-членів Європейського Союзу і НАТО, зацікавлені у роботі з Україною як з великою і важливою країною, що має свої інтереси і своє майбутнє, сподіваюся, що воно буде нашим спільним європейським майбутнім», - зазначив він.

Читайте також: Порошенко бачить іноземця главою Антикорупційного бюро

За його словами, всередині цього об'єднання проходять дискусії з різних питань, але країни-члени намагаються доходити консенсусу, зокрема і щодо України.

Посол підкреслив, що саме зараз, у складний для України час, існують сприятливі нагоди для співпраці з Вишеградською четвіркою. «Готовність до цього була продемонстрована під час нещодавньої зустрічі Президента Порошенка з лідерами Вишеградської групи у Братиславі», - нагадав Сівачек.

У цьому контексті він відзначив важливість збільшення поставок природного газу через Словаччину в Україну після монтажу першої черги нової газовимірювальної станції на словацько-українському кордоні, який розпочався сьогодні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-