МЗС Франції: Українська влада поспішила з заявами про вступ до НАТО

МЗС Франції: Українська влада поспішила з заявами про вступ до НАТО

Укрінформ
Міністерство закордонних справ і міжнародного розвитку Франції на прохання власного кореспондента Укрінформу розтлумачило вчорашню заяву міністра Лорана Фабіуса щодо намірів України про негайне приєднання країни до НАТО.

Позицію країни у середу висловив офіційний представник МЗС Ромен Надаль.

«Позиція Франції полягає у тому, що НАТО не повинен бути відкритим сьогодні, і ми повинні захищати країни, які є членами НАТО, і надавати допомогу країнам, які неспроможні забезпечити власну безпеку», - сказав дипломат.

Водночас він залишив без відповіді прохання оцінити можливість вступу України до НАТО у середньостроковій або довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, що напередодні міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Лоран Фабіус під час прямого ефіру на радіостанції France Inter заявив, що вважає заяву української влади щодо негайного приєднання до Північноатлантичного союзу великою проблемою.

Читайте також: План дій вступу до НАТО збігається з програмою реформ - Порошенко

Крім того, він зазначив, що «присутність на сході України росіян і сил проросійських сепаратистів є неприйнятною». Фабіус також наголосив, що Франція відстоюватиме позицію щодо врегулювання конфлікту в Україні на основі Мінських домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-