Австрійське видання стверджує, що Могеріні таки казала про автономію сходу України

Австрійське видання стверджує, що Могеріні таки казала про автономію сходу України

Укрінформ
Австрійське видання Kurier стверджує, що в інтерв'ю цій газеті високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні таки дійсно казала про надання автономного статусу сходу України.

Про це Укрінформу заявила кореспондент Kurier та автор інтерв'ю Маргарета Копайніг.

"В авторизованій англійській версії у її (Могеріні - ред.) відповіді на наше запитання так і стоїть: "автономний статус для сходу (України - ред.)", - сказала вона.

Водночас Копайніг підтвердила, що інтерв'ю, опубліковане у понеділок, було записано ще до того, як Могеріні набула статусу високого представника ЄС. "Повна версія інтерв'ю з'явиться 1 грудня у книзі "Так Європа може бути успішною", - додала журналіст.

Читайте також: Косьянчич: Могеріні не говорила про "автономію" сходу України

Нагадаємо, 24 листопада Kurier оприлюднило на своєму сайті інтерв'ю з високим представником ЄС Федерікою Могеріні, де вона заявила, що Євросоюз очікує від Києва "поваги до культури та мови людей, автономний статус сходу та інституційні реформи". Натомість речник високого представника ЄС Майя Косьянчич заявила Укрінформу, що Могеріні не казала про надання "автономії" сходу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-