Німецькі детективи збільшили винагороду за інформацію про збиття Боїнга

Німецькі детективи збільшили винагороду за інформацію про збиття Боїнга

Укрінформ
Німецьке детективне агентство Wifka від імені анонімного замовника збільшило винагороду за інформацію про збиття на сході України малайзійського Боїнга з 30 до 47 млн доларів США.

Про це в інтерв’ю німецькому журналу Capital заявив керівник детективного бюро Йозеф Реш. 

«Через посередника наш анонімний замовник збільшив суму винагороди: 30 млн доларів, як і було, за докази того, хто стоїть за цим вчинком, і ще 17 млн - за інформацію про те, як у деяких країнах заважають розслідуванню або приховують його результати», - сказав він.

За словами Реша, його команда «значно просунулася вперед». «Ми нині знаходимося у фазі ведення переговорів, обличчям до обличчя, але, як правило, через посередників. Ми маємо бути дуже обережні», - пояснив він.

Читайте також: Уламки "Боїнга" МН17 привезли до Харкова. Фоторепортаж

Як повідомив детектив, його бюро отримало вже близько тисячі електронних листів, сотні дзвінків та десятки поштових листів, проте 99% з них не були варті й уваги. Крім того, серед отриманої інформації були також «дуже добре сфабриковані» дані. Лише десять інформаторів викликали у Реша зацікавленість, але нині з них залишилася половина. «Ми шукаємо другого Едварда Сноудена», - додав він.

Як заявив експерт, він отримав також багато важливих документів, наприклад кореспонденцію між відповідальними органами деяких країн. «Можливо, серед них вже є і вирішальні докази, але ми їх ще не можемо встановити і довести, що вони є справжніми», - пояснив детектив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-