В Австралії стартував саміт «Великої двадцятки»

В Австралії стартував саміт «Великої двадцятки»

Укрінформ
Тематикою саміту G20, який відкрився в суботу в австралійському Брісбені, є відновлення зростання глобальної економіки на тлі нових викликів і криз на карті світу.

Про це заявив господар зустрічі, прем'єр-міністр Австралії Тоні Еббот, повідомляє Укрінформ, кореспонденти якого стежать за подіями саміту.

"Безперечно, я б хотів, щоб нинішня дискусія сфокусувалася на політиці економічних реформ", - заявив глава австралійського уряду, відкриваючи зустріч. З ініціативи Австралії країни-члени «Великої двадцятки» домовилися в майбутні 5 років досягти додаткових 2% економічного зростання.

Читайте також: G20 на саміті в Австралії говоритиме про глобальну економіку і ситуацію в Донбасі

Потім Еббот додав, що будь-який з учасників саміту може підняти яку завгодно тему і обговорити її з колегами.

Незважаючи на те, що серед тем саміту заявлені такі проблеми як економічне зростання, зайнятість і боротьба з ризиками, світова економічна ситуація і міжнародна торгівля, енергетика та підвищення здатності економік протистояти кризам, спостерігачі очікують, що учасники не оминуть увагою кризу в Україні, яка відноситься саме до найсерйозніших викликів всій світовій економіці. Це питання буде обговорюватися і на двосторонніх зустрічах лідерів, серед яких керівники Китаю Сі Цзіньпін, Росії Володимир Путін, США Барак Обама, країн Євросоюзу.

Нагадаємо, що G20 включає в себе 19 країн (Австралію, Аргентину, Бразилію, Велику Британію, Індію, Індонезію, Італію, Канаду, Китай, Мексику, Республіку Корея, Німеччину, ПАР, Росію, Саудівську Аравію, США, Туреччину, Францію, Японію) і Євросоюз. На групу припадає 75% всієї світової торгівлі і 85% ВВП планети.

Читайте також: Військові кораблі РФ помітили біля Австралії

Країна-господарка саміту може запросити також країни, що не входять в двадцятку. Цього року такі госта - Іспанія, Мавританія, М'янма, Нова Зеландія, Сенегал і Сінгапур.

Саміт відкрився на тлі масових акцій протесту. Безпеку учасників забезпечують майже 6 тисяч поліцейських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-