США можуть посилити військову присутність в Європі - генерал Демпсі

США можуть посилити військову присутність в Європі - генерал Демпсі

Укрінформ
Сполучені Штати можуть збільшити свій військовий контингент у Європі з метою забезпечення захисту союзників по НАТО від російської агресії.

Про це зазначив у середу в Нью-Йорку голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Мартін Демпсі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Наша основна відповідальність, звичайно, полягає в нашій прихильності статуту НАТО, зокрема, статті 5, яка каже, що напад на одного є нападом на всіх",- сказав генерал.

Водночас, зазначив він, складність ситуації полягає в російській агресії проти Грузії, Молдови й України - держав, розташованих між союзниками по НАТО і Росією. Для допомоги в вирішенні цього питання американські військові, на думку Демпсі, мають посилити свою присутність у Європі.

"Нам, напевно, потрібно зробити деякі речі на кожному напрямі – в повітрі, на морі та на землі. Це, я думаю, вимагатиме від нас спрямувати сили назад до Європи, які ми відвели", - зауважив генерал.

Читайте також: Брідлав хоче збільшити армію НАТО в Європі

При цьому він зазначив, що не очікує значного збільшення американських сил у регіоні, але додав, що "вони будуть достатньо суттєвими, щоб дозволити нам стримати російську агресію проти наших союзників по НАТО".

Читайте також: НАТО вп'ятеро збільшило кількість винищувачів біля Росії

За словами Демпсі, Росія створює нестабільну ситуацію, розпаливши вогонь націоналізму.

"Як тільки ви запалюєте цей вогонь, він стає некерованим. Тому я турбуюся про Європу", - зауважив представник Пентагону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-