Штати нададуть Україні зброю у найближчі тижні - сенатор

Штати нададуть Україні зброю у найближчі тижні - сенатор

Укрінформ
Американський сенатор, член комітету з озброєнь Джеймс Інгоф переконаний, що США нададуть Україні зброю для захисту вже найближчим часом.

Про це він заявив під час брифінгу в Українському кризовому медіа центрі, передає кореспондент Укрінформу.

"Якщо з певних причин Президент (Обама – ред.) не прийме такого рішення (хоча ми його всіляко до цього закликаємо), вже 12 листопада розпочнеться нова сесія Сенату і мій Комітет докладе усіх зусиль, щоб Україна таки отримала необхідне озброєння", - запевнив Інхоф.

За його словами, це питання вдасться вирішити протягом найближчих трьох тижнів: "Рішення може бути прийняте щонайшвидше за 4-5 днів, але не пізніше, ніж за два з половиною тижні".

Сенатор повідомив, що міністр оборони Степан Полторак передав йому перелік високоточної зброї, необхідної Україні. "Під час зустрічі я попросив міністра оборони надати мені точний перелік оборонного озброєння, яке Україна потребує для подолання сучасних загроз. Я отримав такий список та везу його назад в США до нашого Комітету", - сказав він.

Інхоф уточнив, що, оскільки мова йде про оборонне озброєння, для його надання Україні не треба приймати жодних змін у законодавство чи проходити складні процедури.

Читайте також: Сенатори США: Вибори це важливо, але Україні потрібна оборонна зброя

Водночас голова Комітету з питань озброєння наголосив, що можливості США не безмежні, хоча Штати хочуть якомога більше допомогти Україні. "Ситуація не є такою, що Україна надає список своїх побажань і ми його повністю вдовольняємо. Ми надамо те, що зможемо, враховуючи наші обмежені ресурси і прагнення бути максимально корисними нашому кращому другу - Україні", - підсумував сенатор.

Як відомо, рішення про надання Україні зброї було внесено у сенат США у середині вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-