Вибори проходять організовано та мирно - спостерігачі ОБСЄ

Вибори проходять організовано та мирно - спостерігачі ОБСЄ

Укрінформ
Позачергові парламентські вибори в Україні проходять організовано та мирно.

Про це заявила журналістам голова місії спостерігачів Парламентської асамблеї ОБСЄ Доріс Барнетт на одній із виборчих дільниць, яка розташована в Будинку офіцерів у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Те, що ми сьогодні побачили - це добре організовані виборчі дільниці, на які приходять багато людей, але їм не доводиться довго стояти в черзі”, - сказала Барнетт.

Вона також вказала на мирний характер волевиявлення.

“Нас дуже тішить на даний момент те, що вибори проходять спокійно. Незважаючи на те, що на виборчі дільниці приходять багато людей, вибори відбуваються, з огляду на те, що ми бачили, - мирно”, - сказала голова місії спостерігачів.

Читайте також: Українці голосують неохоче: явка трохи більша 12%

Зі свого боку спецкоординатор ОБСЄ із спостереження за виборами, керівник короткострокової місії спостерігачів ОБСЄ Кент Харштедт вказав на те, що нинішні вибори до Верховної Ради України проходять у непростій ситуації, “оскільки частина територій незаконно анексована іншою країною”. Крім того, він констатував наявність тисяч переселенців та складну економічну ситуацію в Україні.

Водночас, член парламенту Швеції наголосив на добрій підготовці до проведення волевиявлення з боку української влади.

“За умови складної ситуації, яка склалася на території України, ми бачимо дуже багато зусиль з боку української влади (для проведення голосування - ред.)”, - підкреслив Харштедт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-