Санкції не заважають діалогу з Росією – Меркель

Санкції не заважають діалогу з Росією – Меркель

Укрінформ
Санкції проти Росії через її дії щодо України були необхідними для врегулювання конфлікту, але вони не виключають діалогу з Москвою.

Про це канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила у Берліні в четвер, виступаючи з урядовою заявою в бундестазі з нагоди участі у саміті АСЕМ, передає власний кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Санкції та діалог не виключають один одного», - сказала Меркель.

Вона також повідомила, що в рамках саміту АСЕМ у Мілані проведе переговори з президентами України та Росії Петром Порошенком та Володимиром Путіним, під час яких йтиметься про втілення мінських домовленостей.

«У рамках саміту АСЕМ я зустрінуся і проведу переговори з президентом України Порошенком та президентом Росії Путіним», - зазначила вона.

Читайте також: Порошенко та Меркель домовились про дії в Мілані

Як зауважила політик, ситуація на сході України, попри існуючу домовленість про припинення вогню, залишається «вкрай тяжкою».

«Вирішальний внесок у процес деескалації повинна зробити Росія», - наголосила канцлер. Передусім, підкреслила вона, мають бути повністю втілені у життя мінські домовленості. Так, за її словами, Росія має вивести свою зброю з української території, над українсько-російським кордоном має бути встановлений ефективний контроль під керівництвом ОБСЄ, а на сході України повинні пройти муніципальні вибори згідно з законодавством країни.

Глава німецького уряду заявила, що криза в Україні матиме «обтяжливі наслідки» не лише для самої країни, а й далеко поза її межами, тому міжнародна спільнота має відповісти на це «згуртовано і рішуче».

«Порушення територіальної цілісності України та міжнародного права у нашій безпосередній близькості не може залишитися без наслідків», - наголосила вона.

Як повідомлялося, у четвер в Мілані (Італія) відкривається дводенний саміт АСЕМ, участь в якому візьмуть лідери ЄС, а також президенти Росії та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-