Соболєв розповів, кого візьме у люстраційний комітет

Укрінформ
Громадський люстраційний комітет, який покликаний контролювати процес дотримання закону "Про очищення влади", розпочинає прийом заяв від журналістів та громадських активістів для участі у роботі наглядової ради з люстрації.

Про це під час прес-конференції зазначив голова Громадського люстраційного комітету України Єгор Соболєв, передає кореспондент Укрінформу.

"Із сьогоднішнього дня ми оголошуємо конкурс, запрошуємо всіх людей, які хочуть увійти у цю раду, повідомляти нам про свої бажання та про свої професійні досягнення та успіхи у боротьбі з корупцією", - сказав Соболєв.

За його словами, закон "Про очищення влади" передбачає, що люстраційний орган має формуватися насамперед із журналістів і громадських активістів. "Ми запрошуємо сильних журналістів-розслідувальників, громадських активістів, які мають багаторічну репутацію, досвід і успіхи у боротьбі з корупцією, сформувати наглядову раду з люстрації і бути тим контролюючим органом, який забезпечить її чистоту", - закликав очільник комітету.

Зокрема, він зазначив, що основними критеріями відбору членів люстраційного комітету є "кришталева репутація, багаторічний досвід боротьби з корупцією, репутація, підтверджена справами, і згода пройти люстраційну перевірку, адже якщо посадовці будуть проходити люстрацію, то і громадські активісти і журналісти, що хочуть їх контролювати, так само мають її пройти".

Соболєв додав, що у Києві до складу Громадського люстраційного комітету увійдуть 13 осіб, які будуть уповноважені призначати інших членів ради в інших регіонах України.

На подання заяв на участь у роботі Громадського люстраційного комітету дається тиждень. Детальніша інформація буде розміщена на сайті Громадського люстраційного комітету, а також на сайті Мін'юсту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-