У Києві покажуть заборонені у Росії

У Києві покажуть заборонені у Росії "Путінські ігри"

Укрінформ
Стрічку "Путінські ігри" Александра Гєнтелєва випускає в прокат Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики "86". Вже 9 жовтня її побачать у Києві.

Про це повідомили в оргкомітеті фестивалю.

"Фільм Александра Гєнтелєва "Путінські ігри" (Німеччина, Ізраїль, Австрія, 2013)  з 9 жовтня демонструватиметься в Києві, у кінотеатрі "Жовтень". Жанр - політична документалістика. Це викривальна історія про розкрадання мільярдів при підготовці особистого проекту Путіна - Зимової олімпіади-2014. Фільм заборонений до показу в Росії", - зазначається в прес-релізі.

Прем'єра стрічки відбулася минулого року в Амстердамі на одному з найбільших міжнародних фестивалів документального кіно IDFA. Продюсерці "Путінських ігор" Сімоні Бауман пропонували близько 1 млн доларів за те, щоб зняти фільм з показу.

Один з героїв "Путінських ігор" - колишній будівельник-підрядник Валерій Морозов, що втік у Лондон. Він розповідає режисерові про вимоги "відкатів" з олімпійських проектів, включаючи відкриті погрози в разі відмови "давати на лапу" чиновникам. Коли Гєнтелєв брав перше інтерв'ю у Морозова, той був у Лондоні гостем. Друге інтерв'ю, в 2013 році, відбулося, коли Морозов отримав у британській столиці політичний притулок.

Читайте також: В РФ «історичне божевілля»: Британію і Рим створила Росія, а в Путіна - інопланетне походження

У фільмі йдеться про те, що вперше за всю історію Зимових Олімпійських ігор змагання проводились на субтропічному курорті. "Сочі 2014" за витратами на підготовку виявились найдорожчою Зимовою Олімпіадою, яка побила всі рекорди за масштабами корупції та манії величі. За гроші, витрачені на будівництво 45-кілометрової дороги до Олімпійського селища, запросто можна було вкрити її золотом або чорною ікрою.

Режисеру Александру Гєнтєлєву вдалося поговорити з багатьма ключовими фігурами – від мера міста Сочі та корумпованих підрядників, сенаторів і лобістів, до президента Олімпійського комітету Росії. Ці розмови допомогли авторові пролити світло на масштаби розкрадань та екологічні наслідки Зимової олімпіади в Сочі.

Александр Гєнтєлєв народився в Росії у 1959 році. Випускник Санкт-Петербурзького державного університету (диплом магістра філософії та психології) і Санкт-Петербурзької кіноакадемії (диплом магістра в галузі кіно, театру та музики). У 1993 році емігрував до Ізраїлю. Протягом 1999–2014 років зняв 14 фільмів. Серед них – документальні стрічки "Злет і падіння російських олігархів" (2005), "Йолки-палки" (2007), "Туга за домом" (2009), "Злодії в законі" (2010), "Скрипалі" (2011).

Планується, що "Путінські ігри" побачать і жителі інших міст України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-