Польські шахтарі блокують російське вугілля

Укрінформ
Польські шахтарі з Сілезького вугільного басейну заблокували в середу вранці на польсько-російському пункті пропуску "Бранєво-Мамоново" (північ країни) колії, де знаходяться потяги з російським вугіллям.

У такий спосіб близько 200 гірників протестують проти імпорту вугілля з Росії, яке є дешевшим за польське, і хочуть привернути увагу влади до проблеми вугільного сектора країни, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми можемо блокувати прикордонний пункт до кінця тижня. Хочемо привернути увагу до того, що у країну ввозиться дешевше вугілля, і ніхто не цікавиться потужним сектором, яким є гірничий сектор, і, відповідно, енергетичною безпекою країни", - заявив один із лідерів вугільної секції профспілкового об'єднання "Солідарність" Станіслав Клиш.

Читайте також: Норвегія введе нові санкції проти Росії

За його словами, протестувальники не пропустять жодного потягу з російським вугіллям, яке ввозитиметься з Калінінградської області. Вони підкреслюють, що збільшення імпорту вугілля з Росії до Польщі є однією з головних причин поганої ситуації у вугільному секторі країни.

Прикордонна служба Польщі поки що не втручається у розвиток ситуації з блокуванням потягів.

За оцінками протестувальників, у 2013 році імпорт вугілля до Польщі сягнув 11 млн т, переважна більшість - з Росії. За даними Євростату, з січня по квітень цього року до Польщі ввезено 2,5 млн т імпортного вугілля, в основному з РФ, що на третину більше, ніж за аналогічний період 2013 року.

Читайте також: В Італії заморозили активи друга Путіна - ЗМІ

Польські шахтарі вважають, що російське вугілля дешевше, оскільки воно гіршої якості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-