Гелетей у Варшаві підписався під угодою про «ЛитПолУкрбриг»

Гелетей у Варшаві підписався під угодою про «ЛитПолУкрбриг»

Укрінформ
У Варшаві у п'ятницю підписано угоду про створення багатонаціональної польсько-литовсько-української бригади ЛитПолУкрбриг.

Документ у президентському палаці "Бельведер" підписали міністр оборони України, Польщі і Литви Валерій Гелетей, Томаш Сємоняк і Юозас Олекас, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Підписання угоди є нашим внеском в безпеку регіону",- зазначив перед підписанням президент РП Броніслав Коморовський. Він висловив жаль з приводу того, що угоду не підписано раніше і тепер потрібно буде надолужити згаяний час.

За словами Коморовського, створення з'єднання дозволить передати досвід збройним силам України. "Хочемо допомогти Україні налаштуватися на модернізацію (армії - ред.)",- повідомив глава польської держави.

Очікується, що ЛитПолУкрбриг використовуватиметься для участі в операціях під егідою ООН, НАТО та ЄС. Головними завданнями бригади буде участь в міжнародних зусиллях по гарантуванню миру, поглиблення регіональної військової співпраці і створення основи для створення на базі бригади бойової групи ЄС.

Читайте також: Гелетей: Найгірше для України – воєнний стан

Штаб бригади розміщуватиметься в Любліні. Повну оперативну готовність ЛитПолУкрбриг має досягнути через два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-