Порошенко задоволений чіткою і практичною розмовою з керівництвом США

Укрінформ
Зустрічі Президента України в Держдепартаменті США, Конгресі та Білому домі мали дуже практичний характер та засвідчили тверду прихильність США розширити допомогу України в складний для неї час.

Про це зазначив сам глава Української держави після зустрічі в Білому домі з Президентом США Бараком Обамою, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні я можу констатувати, що додатково до 240 млн доларів, які вже надійшли від США на підтримку України, додатково до 1 мрд доларів фінансових гарантій, які були продемонстровані цього року, ми дійсно зараз мали дуже чітку практичну розмову - від нашої співпраці щодо додаткових фінансових гарантій, до продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом”, - зазначив Президент.

Він поінформував, що наступного тижня до Києва приїжджає спеціальна антикризова група з питань енергетики, найближчим часом - група для вирішення питань фінансування. Крім того, приїде група спостерігачів на парламентські вибори.

Читайте також: Порошенко розраховує на Штати у збереженні територіальної цілісності України

“Кількість делегацій, які ми очікуємо, і які реально допомогатимуть Україні в тій складній ситуації, що вона опинилася, свідчить про те, що лідерство США в допомозі розв'язання проблем України та деескалації ситуації на Сході, є надійним і твердим, за що я хотів би подякувати”, - наголосив Порошенко.

Він зазначив, що під час перебування в Вашингтоні “відчув фантастичну підтримку” уряду, парламенту й американського народу.

“Краще передати ті відчуття, що зараз має американський народ по відношенню до України, ніж в Конгресі, було б складно. Абсолютно така сама атмосфера, як і в Конгресі, панувала зараз в Білому домі”, - підкреслив Президент України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-