Савченко відправляють у психлікарню

Савченко відправляють у психлікарню

Укрінформ
Російські слідчі мають на меті відправити ув`язнену українську льотчицю Надію Савченко у психіатричну лікарню, начебто для проведення спеціальної судової психолого-психіатричної експертизи, чим унеможливити зустрічі з адвокатами.

Про це під час прес-конференції повідомила представник правозахисного фонду "Відкритий діалог" Анастасія Чорногорська, передає кореспондент Укрінформу.

"Нещодавно було рішення суду про поміщення Надії Савченко у психіатричну лікарню імені Сербського на місяць для проведення стаціонарної експертизи", - сказала Чорногорська.

За її словами, саме в цю лікарню був поміщений активіст кримського Євромайдану Олексій Черній, якого було викрано навесні цього року.

Читайте також: Сестра Савченко пояснила, навіщо Надії "Батьківщина"

"Його моральне здоров'я є цілком підірване після цієї експертизи, він здійнив кілька спроб суїциду. Таким чином, поміщенням Надії Савченко в психіатричну лікарню російська влада також хоче здійснювати на неї тиск, унеможливити зустрічі Надії з її адвокатом. Відповідно це може стати рішучим кроком російської влади для остаточного ув'язнення Надії Савченко на тривалий час", - додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-