Деякі країни НАТО дадуть Україні летальну зброю – Порошенко

Деякі країни НАТО дадуть Україні летальну зброю – Порошенко

Укрінформ
Деякі країни НАТО погодилися надати Україні зброю летальної дії, включаючи високоточну.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко за результатами проведений у четвер в Уельсі на саміті НАТО двосторонніх зустрічей з лідерами країн-членів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"За результатами наших двосторонніх консультацій практично кожна країна констатувала допомогу Україні. У першу чергу, це стосується військово-технічної співпраці, при чому, як нелетальної, так і летальної зброї, включаючи високоточну", - заявив Президент.

Він також повідомив про досягнуті домовленості щодо лікування у країнах Альянсу поранених у ході АТО українських військовослужбовців, постачання необхідного медичного обладнання та ліків.

Порошенко подякував країнам-членам Альянсу, які висловили потужну підтримку, у тому числі фінансову, про яку було заявлено на саміті у форматі зобов’язань з наповнення чотирьох трастових фондів.

Читайте також: НАТО може надати Україні летальну зброю - генерал Брідлав

"Вони присвячені важливим напрямках забезпечення безпеки України. Це удосконалення логістики, системи командування, покращення комунікації і організації кіберзахисту України. Усі без виключення учасники саміту взяли на себе зобов’язання щодо наповнення", - зазначив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-