Українські артисти стали "Укропом" - для поїздок на Донбас

Укрінформ
Українські діячі мистецтва починають рух під назвою «Укроп», в рамках якого плануються поїздки артистів та інших діячів сфери культури в зону АТО.

Про це повідомила співзасновник художнього руху "Петиція 5.12" Мар'яна Олексин під час прес-конференції, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми починаємо художньо-волонтерський рух, який назвемо «Укроп». Це символічно, адже наші хлопці (військові на Донбасі. - Ред.) носять цей «укроп» у себе на рукавах і ми нестимемо його у себе в душах", - зазначила Олексин.

Вона закликали українських діячів мистецтва приєднуватися до цього руху для спілкування з жителями Донбасу і бійцями АТО.

"Ми хочемо закликати всіх зняти свою зірковість, гординю, всім разом сісти, поговорити і визначити хто куди їде, з якими людьми може говорити... Разом зробити справжній творчий, волонтерський рух "Укроп", - сказала Олексин.

Співзасновник художнього руху "Петиція 5.12" також звернулася до Президента України Петра Порошенка і Прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з проханням посприяти поїздкам артистів на Донбас, у тому числі, і в важкодоступні населені пункти.

Олексин зазначила, що назву "Укроп" можна розглядати і як "український опір".

Читайте також: Ада Роговцева виступить у визволеному від терористів Лисичанську

За її словами, ідея створення руху виникла після відвідин Адою Роговцевою і Ахтемом Сеїтаблаєвим ряду визволених від терористів міст Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-