Херсонщина відгороджується від бронетехніки окупантів

Херсонщина відгороджується від бронетехніки окупантів

Укрінформ
Адміністративний кордон Херсонщини з окупованим Росією Кримом облаштовують на випадок можливого вторгнення російської бронетехніки протитанковим ровом та бетонними блоками  

Адміністративний кордон Херсонщини з окупованим Росією Кримом облаштовують на випадок можливого вторгнення російської бронетехніки протитанковим ровом та бетонними блоками.

Про це повідомив журналістам голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Одарченко на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"Зараз йде додаткове облаштування споруд на кордоні з Кримським півостровом. Прикордонники разом з підприємцями будують протитанковий рів. Цей протитанковий рів інженерно облаштовується, щоб важка і легка бронетехніка не могла його перетнути", - розповів Одарченко.

Там, де немає умов для викопування рову, лежатимуть бетонні блоки, додав він.

"На тій території, де неможливо побудувати протитанковий рів, це в тому числі на території Арабатської Стрілки через високий рівень грунтових вод, ми прийняли рішення про завезення сюди відповідних бетонних конструкцій", - сказав Одарченко.

Читайте також: Коломойський: Ми повинні запозичити ізраїльський досвід і побудувати стіну.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня 2014 року біля села Стрілкове Генічеського району Херсонської області висадився з військових вертольотів озброєний російський десант, який захопив і досі утримує розташовану біля села газорозподільну станцію "Чорноморнафтогазу". Невдовзі поблизу Стрілкового з'явився і блокпост українських військових. У червні-липні росіяни зміцнили свій блокпост важкою бронетехнікою - танками, бронетранспортерами, бойовими машинами піхоти - та гарматами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-