Україна повертає з Косова ще 100 миротворців

Україна повертає з Косова ще 100 миротворців

Укрінформ
До кінця серпня Україна має намір повернути понад 100 миротворців, що брали участь у місії НАТО в Косові.

Про це під час круглого столу в Укрінформі повідомив заступник начальника Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій генерального штабу ЗСУ, полковник Андрій Ординович, передає кореспондент агентства.

"Питання зменшення нашої присутності в місіях і повернення військовослужбовців вирішується. Так, до кінця цього місяця ми маємо повернути 103 чоловіка з місії НАТО в Косові", - сказав Ординович.

Він пояснив, що повертається "маневрена рота", яка після відпочинку посилить сили АТО. "Це маневрена рота, яка на погляд Генерального штабу якраз і стане посиленням людей, підготовлених для цього (миротворчої діяльності - ред.)", - зазначив представник Генштабу.

За словами Ординовича, вивести підрозділ вдалося завдяки домовленості зі штаб-квартирою НАТО. "Оскільки там є відповідні зміни конфігурації сил та засобів для проведення третього етапу (місії НАТО в Косові - ред.), який наближається, є домовленості виходити", - пояснив полковник.

Читайте також: Україна поки не залучатиме миротворців ООН на схід - Чалий

Представник Генштабу наголосив, що виведеним підрозділам буде надано відпустку, а потім їх залучать до виконання завдань в межах АТО: "Після відпочинку цей підрозділ буде залучатися для посилення сил та засобів, які є в АТО".

Полковник додав, що раніше з Косово до України вже було повернено 65 миротворців: "Загалом це 168 чоловік".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-